Gezonde leefstijl

De 4 pijlers van een gezonde leefstijl: gezonde voeding, regelmatig bewegen, goed slapen en minder mentale stress

Een gezonde leefstijl is dus meer dan het af en toe eten van een gezonde maaltijd; het gaat om bewustwording en verandering van je gedrag. Als het je lukt om kleine stappen te maken (samen met anderen) zal je je vitaler kunnen voelen. Vitale mensen worden minder gemakkelijk ziek, zijn meer zelfredzaam en voelen zich gelukkiger.

Wij zetten de komende jaren stappen om een gezonde leefstijl dichter bij de inwoners te brengen. Dit doen we door meer samenwerking met iedereen die hulp kan bieden om de stap naar een gezonde leefstijl gemakkelijker te maken. Als je denkt dat je ons hierin kan ondersteunen of iedeeën hebt om inwoners te helpen gezonder te worden kan je een mail sturen naar gezondwijdemeren.nl.

Door samen te werken met een professionele organisatie (2diabeat) weten wij dat meer mensen gemotiveerd als er korte lijnen zijn en als het aanbod van activiteiten dicht bij huis is.

De spil van Gezond Wijdemeren zijn de aanjagers, Susanne Renkema (Kortenhoef/Nederhorst) en Pien Bour (Loosdrecht). Zij verbinden degene die informatie of een activiteit zoek aan de aanbieders.

Met de huisartsen Esther Leushuis (Nederhorst den Berg), Mariska Brinkers (Loosdrecht) en Monique Stam (Kortenhoef) vormen zij het team Gezond Wijdemeren.