Over ons

Gezond Wijdemeren is opgericht door de huisartsen uit Wijdemeren. Samen met twee enthousiaste therapeuten willen wij een beweging op gang brengen waarin een gezonde leefstijl centraal staat en inwoners zich vitaler zullen gaan voelen.

Wij zien in de praktijk veel mensen met klachten die samenhangen met een ongezonde leefstijl. Dit heeft te maken met het feit dat wij in een omgeving leven waarin een ongezonde leefstijl vaak makkelijker is (ongezond voedsel, veel zitten, stressvol bestaan, slecht slapen, roken en alcoholgebruik).

Ons lichaam is erg flexibel en kan tot een bepaalde leeftijd schade als gevolg van een ongezonde leefstijl opvangen en herstellen. Maar geleidelijk kunnen toch chronische ziekten ontstaan zoals overgewicht, hart -en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en sommige vormen van dementie.

Op dit moment heeft al 50% van de Nederlandse bevolking overgewicht. De verwachting is dat, als er niets verandert, het aantal chronisch zieke mensen alleen maar toeneemt. Ook als je geen chronische ziekte hebt kan je al veel verbetering ervaren in je lichaam en je geest als je gezonder leeft, dus wacht niet tot je ziek wordt!

Ons Team

Mariska Brinkers
Huisarts Loosdrecht
Monique Stam
Huisarts kortenhoef
Esther Leushuis
Huisarts Nederhorst Den Berg
Susanne Renkema
Aanjager oefentherapeut
Pien Bour
Aanjager fysiotherapeut